Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Primarul Chirtoacă colectează de la…

Primarul Chirtoacă colectează de la populaţie fotografii cu imobilele demnitarilor

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, i-a îndemnat pe conducătorii subdiviziunilor Primăriei, a întreprinderilor municipale, pe consilierii municipali şi înalţii demnitari de stat să-şi declare veniturile şi averile.

În acest sens, edilul-şef al capitalei a propus lansarea Campaniei „Avere la vedere”, în cadrul căreia funcţionarii benevol să-şi publice averea, de la veniturile anuale până la proprietăţile imobiliare şi mobiliare acumulate, precum şi modul în care au fost dobândite bunurile, pe pagina web oficială a Primăriei, www.chisinau.md.

De asemenea, Dorin Chirtoacă a făcut un apel public către cetăţeni, prin care a solicitat transmiterea fotografiilor, dar şi a altor informaţii relevante privitor la proprietăţile funcţionarilor publici şi a altor demnitari de stat.

În context, prezentăm ataşat declaraţia de venit a primarului general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, pentru anul 2009, dar şi poza casei situată în comuna Coloniţa, din care deţine 1/3 cotă parte, pe care a moştenit-o de la bunicii săi, arată un comunicat al Primăriei Chişinău.